Ασκήσεις

Αναλυτικά οι πρόσφατες δράσεις από τις επιχειρήσεις της ομάδας μας.

Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο

  • Ημ/νία: 15 Οκτωβρίου, 2013

Το 2013 στο Αιγάλεω η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. πραγματοποίησε το πρώτο Διεθνές Συνέδριο στην Ελλάδα με τη συμμετοχή πέντε χωρών: της Ιταλίας EDELWEISS, της Μάλτας EFRU,της Τουρκίας AFAD, της Σερβίας Serbian Resceu Team και της Κύπρου Διασωστική ομάδα Λάρνακας καθώς και τις Επίλεκτες ομάδες από Θεσσαλονίκη, Σιντική Σερρών, Βέλου Βόχα Κορίνθου, και Πανοράματος Θεσσαλονίκης ενώ συμμετείχαν και οι Φίλοι του Δάσους Σαλαμίνας.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο παλιό κτήριο του ΟΤΕ σε μια τεράστια κτηριακή έκταση στην περιοχή του Ελαιώνα στο Αιγάλεω . Στην άσκηση συμμετείχε η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας ΚΟΜΑΚ (Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) με εξοπλισμό διάσωσης διάτρησης σκυροδέματος, ο ΟΑΣΠ με πολιτικό μηχανικό και η κάθε ομάδα με πλήρη σχήμα διάσωσης επτά ατόμων πλην του Αιγάλεω  της Θεσσαλονίκης και της ΚΟΜΑΚ.

Η διάρκεια της άσκησης ήταν επτά (7) ώρες με πολλά σενάρια.

Παρόντες στην άσκηση ήταν ο πρόξενος της Τουρκίας της Κύπρου, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ Καρδαράς Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος κ Ξεζωνάκης Χάρης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ Σιγάλα Διόνη , πλήθος κόσμου ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του ΙΕΚ Ξυνή με τους σπουδαστές που βοήθησαν στο ρόλο θυμάτων ,και το τμήμα αισθητικής που ανέλαβε την αισθητική εικόνα των θυμάτων. Στα σενάρια για πρώτη φορά, κατά γενική ομολογία όλων, δούλεψαν ομάδες απο κοινού για πρώτη φορά για να φέρουν εις πέρας τις αποστολές που ήταν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ενδιαφέρεσε να γίνεις διασώστης? Πάτησε εδώ